Jak sbalit jídlokopku? 1.DÍL

Jak sbalit jídlokopku? 1.DÍL
Spread the love

Jednoduše: na kus žvance! 😀 Jen si na tom, co vaříte, musíte dát trochu záležet a chvíli před přípravou přemýšlet. Není nic horšího, než když chcete sbalit nějakou kočku, pozvete jí na večeři a uklohníte chilli con carne. Ono je to sice velká dobrota, ale na rande se to zrovna moc nehodí, páč ty fazole tak trochu nadýmají a to může celkem rychle překazit veškerou další metu, kterou jste si pro ten večer plánovali 🙂

Přiznávám se bez mučení, balení holek „přes kuchyň“ mi celkem šlo. Na rozdíl od lovu v barech, na to jsem byl celkem tele… Každopádně, když už se dostanete do fáze, že jste objekt svého zájmu pozvali na vlastoručně uklohněnou večeři (a ona kývla), měli byste si dát záležet na několika věcech ještě před tím, než vůbec začnete vařit.

  1. Vyklidit pole
    Celkem jasná věc, ale přeci jen – vyžeňte spolubydlící, vystrnaďte rodiče, sourozence nebo další přebytečné obyvatele vašich bytů a domů.
  2. Uklidit 🙂
    Jednoznačně nejotravnější fáze celého procesu, bohužel ale nevyhnutelná.
  3. Vymyslet menu
    Jak jsem psal v úvodu – zapomeňte na fazole a další luštěniny, omezil bych i velmi aromatické potraviny (zapomeňte na česnečku nebo syrečky). Doporučuji se dotyčné předem zeptat, co fakt nejí – ušetříte si zbytečné trapasy 🙂 Nejkonfliktnější jídla bývají houby, mořské plody, vnitřnosti.
  4. Naplánovat přípravu
    A to včetně nákupu! Já osobně při vaření většinou nestíhám. Takže i vám doporučuji do přípravné fáze zahrnout nějakou časovou rezervu – určitě se bude hodit.
ČTI TAKÉ:  Vaření pro kojící ženu?

Pár tipů navíc

  • Menu vymýšlejte tak, ať má nějaké společné pojítko. Fakt není úplně sexy připravit třeba italské minestrone, pak vepřo-knedlo-zelo a jako dezert creme brulee 🙂 Slaďte jídla, která se k sobě hodí, držte se třeba jedné kuchyně, nebo aspoň společné myšlenky.
  • Snažte se předem nenápadně zjistit, co má vaše vyvolená ráda. Ideálně ještě předtím, než jí vůbec na nějakou večeři pozvete. Nejspíš si to hned nevybaví a vy se skvěle trefíte do její chuti!
  • Přemýšlejte nad prezentací jídla. Nemáte vhodné talíře? Kupte je, nebo si je zkuste půjčit. Vizuální dojem je fakt důležitý.
  • Servírování? V jídelně je fajn, ale pokud je hezky a máte tu možnost, vezměte jí na terasu, na zahradu, nebo třeba na střechu domu!
  • Alkohol? ANO! Jen to úplně nepřehánějte 🙂 Doporučuji víno, sekt, nebo nějaký koktejl. U vína je fajn, rozlívat ho z nějaké karafy či džbánku – těžko se pak odhaduje, kolik jste toho už vypili a pokud chcete slečnu i trošku ovínit, nedokáže sama tolik kontrolovat, kolik vína už vypila. Stejně se tak hodí i sangria nebo „boule“. Panáky tvrdého alkoholu, nebo litry vína ale fakt nedoporučuji. Pivo po zvážení – pokud je vaše vyvolená milovnicí piva, zkuste nějaký speciál, nebo pivo z minipivovaru. Obecně ale na pivo spíš zapomeňte 🙂


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *