Tex-Mex hot dog
Parádní záležitost k pivu, k fotbalu, nebo na chlapskej mejdan! Určitě tuhle dobrotu vyzkoušejte, jestli máte občas rádi „čuňárnu“ stejně jako já, nebudete litovat. Křupavá bagetka, páreček, pikantní směs a krémový čedar jsou spolu prostě symfonie! 🙂
Doba přípravy | 10 minut |
Doba vaření | 20 minut |
Porce |
|
Suroviny
- 4 ks bagetka menší
- 8 ks vídeňský párek jeden velký, nebo dva mini párečky na porci
- 1 plechovka bílé fazolky v nálevu z plechovky využijete cca 2/3
- 100 g slanina
- 1 ks cibule
- 100 ml kečupu použijte kvalitní kečup
- 1 lžice worchester
- 1 lžíce plnotučná hořčice
- 1 lžíce třtinový cukr
- 1 lžíce vinný ocet
- 200 g čedar strouhaný, nebo si nastrouhejte 🙂
- 1 ks paprička jalapeño čerstvá, nebo konzervovaná
Suroviny
|
![]() |
Pokyny
- Nejdřív příprava - nakrájejte si slaninku nadrobno, stejně tak cibuli.
- V pánvi zahřejte trochu oleje a dejte na něj opékat slaninu a cibulku.
- Přidejte fazolky. Pokud máte fazolky v nálevu, slijte je a přidejte samostatné fazole. Jestli máte fazolky v rajčatové omáčce, dejte je i s omáčkou a nedávejte pak tolik kečupu.
- Doplňte směs worchesterem, hořčicí, octem a cukrem. Promíchejte a za občasného zamíchání vařte asi 10-15 minut, aby směs zhoustla.
- Mezitím rozkrojte bagetky (pozor, ať při krájení nevyrobíte dvě půlky!) a zahřejte troubu na horní pečení či gril.
- Na posledních pár minut dejte do směsi prohřát i párky.
Jdeme do finále!
- Do nakrojených bagetek dejte směs s fazolkami, trochu pokrájených jalapeño papriček a přidejte párek.
- Vše pak bohatě posypte nastrouhaným čedarem, dejte na plech vyložený pečícím papírem a dejte na krátkou chvíli pod gril - aby se sýr roztekl.
Poznámky k receptu
- Výběr párků - tady nešetřete 🙂 Žádný mouko-srajdy, na ty rovnou zapomeňte. Já použil vídeňské mini-párečky, které musí mít minimálně 55% masa.
- Bagetky - použil jsem mini bagetky, určitě můžete experimentovat, ale do obyčejného rohlíku se vám bude směs instalovat trochu kostrbatě. Já měl bagetky koupené dva dny, stačilo je pak trochu "oživit" v troubě ještě před naplněním fazolkovou směsí.
- Jalapeño - čerstvé jsou top, ale pokud je nemáte, či nemůžete sehnat, použijte sterilované. Doporučuji nakrájet na drobné kousky.
Sdílet tento recept
Filed Under: 🌭 Chuťovky