Hot dog ve stylu TEX-MEX (recept)
Porce Doba přípravy
4 10minut
Doba vaření
20minut
Porce Doba přípravy
4 10minut
Doba vaření
20minut
Suroviny
Pokyny
  1. Nejdřív příprava – nakrájejte si slaninku nadrobno, stejně tak cibuli.
  2. V pánvi zahřejte trochu oleje a dejte na něj opékat slaninu a cibulku.
  3. Přidejte fazolky. Pokud máte fazolky v nálevu, slijte je a přidejte samostatné fazole. Jestli máte fazolky v rajčatové omáčce, dejte je i s omáčkou a nedávejte pak tolik kečupu.
  4. Doplňte směs worchesterem, hořčicí, octem a cukrem. Promíchejte a za občasného zamíchání vařte asi 10-15 minut, aby směs zhoustla.
  5. Mezitím rozkrojte bagetky (pozor, ať při krájení nevyrobíte dvě půlky!) a zahřejte troubu na horní pečení či gril.
  6. Na posledních pár minut dejte do směsi prohřát i párky.
Jdeme do finále!
  1. Do nakrojených bagetek dejte směs s fazolkami, trochu pokrájených jalapeño papriček a přidejte párek.
  2. Vše pak bohatě posypte nastrouhaným čedarem, dejte na plech vyložený pečícím papírem a dejte na krátkou chvíli pod gril – aby se sýr roztekl.
Poznámky k receptu
  • Výběr párků – tady nešetřete 🙂 Žádný mouko-srajdy, na ty rovnou zapomeňte. Já použil vídeňské mini-párečky, které musí mít minimálně 55% masa.
  • Bagetky – použil jsem mini bagetky, určitě můžete experimentovat, ale do obyčejného rohlíku se vám bude směs instalovat trochu kostrbatě. Já měl bagetky koupené dva dny, stačilo je pak trochu „oživit“ v troubě ještě před naplněním fazolkovou směsí.
  • Jalapeño – čerstvé jsou top, ale pokud je nemáte, či nemůžete sehnat, použijte sterilované. Doporučuji nakrájet na drobné kousky.